GEA & STEP

Je hebt een visie op de verandering of ontwikkeling van de organisatie en die visie wil je realiseren. Dat wil je vanzelfsprekend doen in samenhang en samenwerking. Hoe stel je dan een roadmap of informatieplan op dat verbonden is aan de visie en de bedrijfsdoelen? Hoe onderken je op een gestructureerde manier veranderinitiatieven? Hoe stuur je eventueel tussentijds bij? Wat is de impact van een plotselinge koerswijziging en hoe identificeer je in dat geval passende alternatieven? Solventa heeft hiervoor de methoden GEA en STEP ontwikkeld, die met succes worden toegepast in de praktijk. Deze methoden worden nu voor het eerst samen in één cursus gecombineerd. Maak nu dan ook kennis met beide methoden en ontdek de kracht van een gecombineerde toepassing.

General Enterprise Architecture (GEA)

GEA helpt organisaties op drie gebieden: het oplossen van bedrijfsvraagstukken, het inrichten van de enterprise architectuurfunctie en het meten van de volwassenheid van de enterprise architectuurfunctie. Leer op elk van deze onderdelen GEA te gebruiken. Een groot deel van de modules behandelt het oplossen van bedrijfsvraagstukken. Doe ervaring op in een casus en stel jezelf in staat om in je eigen organisatie technieken uit GEA toe te passen. Ontdek dat door het werken volgens de GEA benadering er betere, integralere en meer gedragen oplossingen voor bedrijfsvraagstukken ontstaan.

Strategische en Tactische Enterprise Planning (STEP)

De aanpak STEP (Strategische en Tactische Enterprise Planning) biedt je continue sturing van veranderprogramma’s en projectportfolio’s vanuit de bedrijfsdoelen. En als die doelen veranderen kun je in verrassend korte tijd de impact bepalen en enkele alternatieven opstellen voor het vervolg.

Na deze track:

De track GEA en STEP bestaat uit de volgende modules;

Meer weten?

Wenst u nadere informatie over de track en/of bijbehorende modules? Neem dan contact op met Solventa Academy via 030 602 82 80 of stuur een email naar jan.de.harder@solventa.nl.

NB! Deze training is niet ingeroosterd. We plannen deze training graag persoonlijk met u in. We verzorgen deze training aan groepen en op individuele basis. Informeer naar de mogelijkheden via 030 602 82 80.

Duur

3 dagen
(data in overleg)

Locatie

Nieuwegein

Docenten

Rob Stovers
Jules de Ruijter

Trefwoorden

GEA
STEP
informatieplan
portfoliomanagement
roadmap
plateauplanning
vraagstuk
zingeving
vormgeving

Prijs

€ 1750,- (excl. BTW)

Alle tracks