Design thinking & business Architectuur

“Design Thinking” is een mindset met bepaalde technieken en instrumenten die passen bij de uitdagingen van de huidige business architect: ze zijn iteratief, holistisch, customer-centric en goed te combineren met agile en lean startup. Ze zijn een aanvulling op de toolbox voor de architecten die met nieuwe uitdagingen te maken krijgen. Tijdens de training zult u de effecten van Design Thinking ervaren door een selectie van technieken toe te passen en uit te proberen.  De track is ontwikkeld door het Design Thinking Center Amsterdam in samenwerking met Solventa.

Opzet van de track

De track stelt een aantal Design Thinking technieken centraal zoals persona, value network mapping, customer journey, ideeën genereren en prototyping.  De training wordt gegeven in het Design Thinking Center in Amsterdam, waar een groot scala aan middelen ter beschikking staat die speciaal gericht zijn om een design thinking mindset te ontwikkelen.

Na een introductie in design thinking, service design en het Design Thinking Center, wordt de cursist meegenomen in de mindset door in groepen aan de hand van praktijkcases zelf de technieken toe te passen. Elke techniek wordt ingeleid met theorie en richtlijnen, gevolgd door praktijkoefeningen.

De training kent drie thema’s: experience, creativity en agility. Op elk van de drie trainingsdagen wordt één thema centraal gesteld. Behalve praktijkcases worden ook voorbeelden uit de muziek, kunst en design gegeven.

De track kent de volgende thema’s:

Meer weten?

Wenst u nadere informatie over de track en/of bijbehorende modules? Neem dan contact op met Solventa Academy via 030 602 82 80 of stuur een email naar jan.de.harder@solventa.nl.

NB! Deze training is niet ingeroosterd. We plannen deze training graag persoonlijk met u in. We verzorgen deze training aan groepen en op individuele basis. Informeer naar de mogelijkheden via 030 602 82 80.

Duur

3 dagen
Data in overleg
Minimaal 5 deelnemers per organisatie

Locatie

Design Thinking Center, Amsterdam

Docenten

Juan Antonio de Beer, Architect Solventa
Christof Zürn, Chief Design Officer at Design Thinking Center and founder of CREATIVE COMPANION

Trefwoorden

design thinking
enterprise architectuur
customer journey
business model canvas
prototyping

Prijs

Regular Ticket Price € 2.195,= (inclusief lunch, snacks en drank)
Korting voor teams en NGO's

Alle tracks